Logo for Foreldrestyrke

Ta vare på deg selv

Det er viktig at vi tar vare på oss selv for å kunne være i stand til å ta vare på andre. Ta deg tid til noe som er godt for deg. Her er noen tips.
Mann i vann

Stressmestring

Når oppgavene tårner seg opp på jobb og hjemme og du kjenner på kroppen at dette ikke er bra for helsen din, hva gjør du da? Her er noen tips som kan hjelpe deg å takle stresset og få mer flyt i hverdagen.

Parforholdet

Et parforhold inneholder samarbeid, forhandlinger og maktbalanse, men framfor alt er det en følelsesmessig forbindelse hvor tilknytning, vennskap og fortrolighet har stor betydning. Hvordan skal vi greie å balansere dette med barn?<

Som mamma eller pappa

Som mamma eller pappa trenger vi alle litt støtte og råd av og til. Her er forslag til steder du kan finne noen tips.

10 smarte tips til alle blivende og nybakte foreldre.

Appen "10 smarte tips til alle småbarnsforeldre" finner du på Google Play og App Store. Her finner du tips og råd for deg og barnet ditt som kan støtte deg og forberede deg på foreldrerollen.

Her er noen tips som ikke handler om at du skal bli noen annen enn akkurat den du er. For du er bra nok som du er, for ditt barn.

Når et par får barn er det en stor omveltning for forholdet. Hvordan inkludere et nytt, lite menneske i samlivet? Hvordan gå fra å være et par til å bli en familie?

Hvilket kjærlighetsspråk snakker du? Og vet du hva partneren din setter mest pris på?

Heftet har som målsetting å styrke evnen til nærvær og muligheten til å mestre det stresset vi alle utsettes for. Den retter seg mot alle som ønsker å prøve dette på egen hånd.

Foreldresupport er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.

Forskning viser at en god måte å ventilere stress og frustrasjon på, er å bruke kroppen aktivt. Kjenne at kroppen virker og kjenne på mestring.

Ta testen og finn ut hvilken foreldrestil du har.

Som foreldre blir vi ofte usikre. Men, du kan være en trygg voksen selv om du ikke alltid gjør alt "riktig".

Er du mann og er stresset, arbeidsledig eller opplever samlivsbrudd? Vil du komme videre? Dette er tilbudet menn kan benytte seg av for å øke livskvaliteten.

Foreldresupport er en gratis og anonym telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner med barn under 18 år, som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.

Tlf. 116 123 (tast 2)

På Sidetmedord kan du skrive om det som er vanskelig i livet. Skriv en anonym melding og få svar innen 24 timer, eller kom i kontakt med andre i samme situasjon som deg selv gjennom forumet og vennetjenesten. Du kan også chatte med Mental Helses veiledere om akkurat det du vil hele døgnet.

Mindfulness-øvelser for barn skaper ro og balanse. 

Ønsker du å finne ro midt i din hektiske hverdag, men synes at meditasjon er vanskelig å få til på egen hånd? Test mindfulness- appen.

Årlig opplever 6- 9000 barn at mor eller far fengsles. Kirkens bymisjon tilbyr støtte og hjelp til innsattes barn. De har nå også et tilbud i Porsgrunn.

Alle vi foreldre gjør dumme ting som blir vondt for våre barn.

Hvis du vil reparere en skadet relasjon i familien, må du kunne be om unnskyldning på en god måte.

Nyt de gode øyeblikkene! Daglig­livets små gleder er en buffer mot stress og kan redusere risikoen for posttraumatisk stresslidelse hos utsatte grupper, hevder svenske forskere i en ny vitenskapelig artikkel.

En film for alle foreldre som har sinte barn eller selv er sinte. Møt på en far, som står midt i et vanskelig kveldsstell hvor Lego-klossene fyker og han tar eldstejenta hardt i armen. Hvordan skal han klare å ordne opp når det først har gått gale og hvordan skal han få ungene med seg på badet for å pusse tenner?

Vil du lære mer om sinne? Les boken med samme navn "Sinte barn og sinte voksne" av Anne Hilde Vassbø hagen.

Sinne sørger for at vi kan stå opp for oss selv, sette grenser og beskytte oss mot trusler og urett. Men sinne kan også vise seg som avvisende raseri, skriking, biting, slag og spark. Sinne og aggresjon hos barn fører til enorm bekymring hos foreldrene og det er stor forespørsel etter kunnskap og råd. Hva er sinne? Hvorfor er følelsen så krevende? Hva trenger et barn som truer og er mørk i blikket? Hvordan kan selv de mest resignerte foreldrene få troen tilbake på at de kan mestre sinne hos barnet sitt? Nøkkelen ligger i å forstå hvordan sinne virker og at det ofte ligger sårbare følelser bak aggressiv atferd. Et rasende barn er ofte flau eller skamfull og sinne kan være et uttrykk for sorg, ensomhet eller redsel. De voksne trenger å bli oppmerksomme på hvilke følelser den voldsomme atferden vekker i dem selv, og hvordan de kan jobbe med følelser som hindrer dem i det viktige arbeidet med å være der for barnet på en god måte uten å bli aggressiv tilbake. Sinne er en følelse som har et dårlig rykte. Vi ønsker også å minne folk på hvorfor sinne er en viktig følelse. Å ha et godt forhold til sinne kan forebygge psykiske vansker.

Stressa? På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress. Anbefales fra 14 år.

Et gratis informasjonsprogram med gode tips til alle blivende eller nybakte foreldre.

Her er noen tips for å stresse ned og finne litt ro. Lag deg en liten pause i hverdagen.

Appen som gir par faglige råd og inspirasjon til gode samtaler slik at parforholdet styrkes.

Yoga for barn handler om å ha det gøy, holde fokus og å la kroppen få slappe av. Kamillas yoga har øvelser for barn og voksne. Barnevideoene er visuelt og kreativt rettet mot barna med mye bruk av fantasi. 

Har du spørsmål?

Det er hjelp å få! Her forsøker vi å vise vei i hjelpesystemet når alt virker håpløst.

Ressurser

Gå til hjelpesiden vår

Hjelpeinstanser

Billed av brede-refsdal.jpg Billed av ida-vik.jpeg Billed av tina-kikut.JPG

14 bidragsytere.

Se alle