Aktivitet, hvile og fritid

Balanse mellom aktivitet og hvile er viktig for en god fysisk og psykisk helse. Vi kan alle kjenne på stress og frustrasjon i hverdagen. Forskning viser at en god måte å ventilere stress og frustrasjon på, er å bruke kroppen aktivt.
Aktivitetsforslag og tilbud nær deg Stressmestring Ensomhet

Aktivitetsforslag og tilbud nær deg

I Skien har vi mange muligheter til helsefremmende aktiviter både for kropp og sinn. Her har vi samlet noen forslag til dere.  

Stressmestring

Når oppgavene tårner seg opp på jobb og hjemme og du kjenner på kroppen at dette ikke er bra for helsen din. Hva gjør du da? Her er noen tips som kan hjelpe deg å takle stresset og få mer flyt i hverdagen.

Ensomhet

En podkast til oss foreldre. Aftenpostens «Foreldrekoden» med psykolog Hedvig Montgomery tar opp mange viktige temaer. 

Telemarkskysten og nabobyene Porsgrunn og Skien har mye å tilby. Her ligger opplevelsene som perler på snor. Nyt ferien din med opplevelser du vil huske og glede deg over.

Her er noen flere tips, som ikke handler om at du skal bli noen annen enn den du er. For du er bra nok som du er, for ditt barn.

Sjekk ut DNT sin nettside. Her finner du mange tips for den gode naturopplevelsen.

I "Escape Rooms"  blir man stengt inne i et rom eller hus, og for å komme ut må mange koder og gåter løses. Escape Room passer perfekt for familier og venner som vil gjøre noe sammen.

Foreldresupport er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. 

Helsestasjon for ungdom. For ungdom mellom 13 og 23 år. Her kan ungdom få hjelp av helsesykepleier, lege, jordmor og psykolog. Tilbudet er gratis. 

Forskning viser at en god måte å ventilere stress og frustrasjon på, er å bruke kroppen aktivt. Kjenne at kroppen virker og kjenne på mestring.

Som foreldre blir vi ofte usikre. Men, du kan være en trygg voksen selv om du ikke alltid gjør alt "riktig".

Klimb er et spill der du samler poeng i alle motbakker. Målet er å bevege seg opp nivåer i spillet og dele aktiviteter med dine venner. Det er helt gratis. Last ned og kom igang nå.

På nærmiljøsenteret skjer det mange aktiviteter. Følg de på Facebook. 

Er du mann og er stresset, arbeidsledig, samlivsbrudd? Vil du komme videre?
Dette er tilbudet menn kan benytte seg av for å øke livskvaliteten.

På denne siden finner du informasjon om alle kulturtilbud de ulike enheter i Skien kommune tilbyr barn og unge. 

Ønsker du å finne ro midt i din hektiske hverdag, men synes at meditasjon er vanskelig å få til på egen hånd? Test mindfulness- appen.

Må alle barn ha en bestevenn? Hva gjør man når barnet faller utenfor? Kan foreldre skaffe barna venner? Lytt til "Foreldrekoden" podkasten om temaet.

Foreldre har grunn til bekymring hvis barnet ikke lenger er seg selv. Det kan være isolasjon, nytt vennemiljø eller andre adferdsendringer. 

Som liten var han ensom og ble mobbet. Så fant han tilhørighet i et ekstremistmiljø og ble nynazist og kriminell. 

Stressa? På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress. Anbefales fra 14 år.

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i de forskjellige kommunene. Her kan både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere bli med.  

Hva er egentlig stress, og hva kan vi gjøre for å mestre det?

Keramikkverksted, lag din egen maling og forskjellige vandringer er noe av det som kan oppleves på Telemark museum. Sjekk ut nettsidene deres.  

Naturen i Grenland og utsikten fra toppene er fantastisk, sjekk ut Titopper`n.

I dagliglivet opplever vi varierende stress og følelsesmessig belastning. Og situasjoner av velvære og god sosial interaksjon. Den optimale aktiveringsssonen, der vi føler oss rimelig komfortable og klarer å være mentalt påkoplet i sosiale sammenhenger, kaller vi for toleransevinduet. 

Ungdom forteller om utenforskap i et skriveprosjekt.

På nettsiden til Visit Skien finnes en oversikt over lnoe av det dere kan finne på i den flotte byen vår. 

Aktivitet, hvile og fritid

Det er hjelp å få! Send inn ditt spørsmål, så vil vi svare deg så fort vi kan (innen 36 timer).

Ressurser

Gå til hjelpesiden vår

Billed av Billed av Billed av

16 bidragsytere.

Se alle

Spør en fagperson

Det er hjelp å få! Send inn ditt spørsmål, så vil vi svare deg så fort vi kan (innen 36 timer).

*Ditt spørsmål vil ikke bli synlig på nettsiden, og vi vil kun bruke e-posten din til å svare deg.