Idrett

Doping i idretten
Unge gutter og jenter bruker anabole steroider for å få en finere kropp og bli som idealene de ser på TV og i magasinene. Listen over bivirkninger og farer ved bruk av dopingmidler er lang og skremmende. Likevel er dopingbruk i ferd med å bli et samfunnsproblem. De yngste brukerne er barn i 13-års alderen.
Barn og idrett
Barneidrett er idrettsaktivitet for barn til og med det året de fyller 12 år. Idrettens barnerettigheter gjelder for alle barn, uten forskjellsbehandling og uten hensyn til barnet og dets foreldres kjønn, etniske bakgrunn, livssyn, seksuell orientering, vekt/fysiske utvikling og funksjonshemning.
Ungdom og idrett
Idretten står sterkt blant norsk ungdom. Rundt halvparten av alle elever på ungdomsskolen trener i et idrettslag én eller flere ganger i uka, og 38 prosent trener minst tre ganger i uka. Minst halvparten oppfatter at det å være god i idrett bidrar til å øke statusen i vennemiljøet sitt. (Ungdata)
Stiftelsen Antidoping Norge arbeider for en ren idrett og et dopingfritt samfunn gjennom informasjon, forebyggende arbeid og dopingkontroller.
Barnas rettigheter på ett minutt
Forebygging bør startes med allerede i 13-14 års alderen ved å gi informasjon om skadevirkningene av doping.
En liten film om idrett på barnets premisser.
Olympiatoppens 9 anbefalinger
Aida (12) spille fotball nesten hver eneste dag. På rommet hennes står det pokaler og på veggene henger det mange medaljer. Drømmen hennes er å spille for landslaget eller Barcelona. Men det er én ting Aida har mer av enn de fleste.
Nemlig det som heter konkurranseinstinkt.
Norges idrettsforbund - om barneidrett
Antidoping Norge mener det er god grunn til å skryte av at så mange norske treningssentre viser et tydelig standpunkt mot doping.
Ung.no er statens informasjonskanal til ungdom. Her er deres informasjon til unge om doping.
Hva gjør jeg når...
Barnet mitt blir utestengt?
Det første du må gjøre er å ta kontakt med skolen, med lærer, miljøarbeider og/ eller helsesykepleier. Kanskje dere kan finne en løsning på problemet sammen.
Barnet mitt blir mobbet?
Det første du må gjøre er å ta kontakt med skolen, med lærer, miljøarbeider og/ eller helsesykepleier. Kanskje dere kan finne en løsning på problemet sammen.
Hjelper ikke dette så finnes det i Skien et mobbeombud. Ombudet kan kontaktes av barn, elever og foresatte. De er tilgjengelig for alle som ønsker hjelp eller veiledning i saker der barn eller elever opplever å ikke ha det trygt og godt i sitt barnehage- eller skolemiljø.
Mobbeombudet kan også kontaktes av lærere, skoleledere og andre som arbeider med barn- og elevmiljø.
Se mer her;
https://www.vtfk.no/meny/tjenester/opplaring-og-folkehelse/elev-og-larling-mobbeombud/mobbeombud/
I
Skien er kontakten Renate Mentzoni Aaraas
renate.aaraas@vtfk.no
Mobil: 932 00 840
Kontor på fylkeshuset i Skien, tlf. 35 91 70 00
Idrett
Det er hjelp å få! Her forsøker vi å vise vei i hjelpesystemet når alt virker håpløst.
Ressurser