Logo for Foreldrestyrke

Idrett

Gleden bør være den viktigste drivkraften i barne- og ungdomsidrett mener Norges Idrettshøyskole. Idrett er en viktig del av de fleste barn og ungdommers liv. Hele 75 prosent av de mellom 13 og 18 år er med i et idrettslag i løpet av ungdomstiden.
Liten gutt med fotball foran et mål
Doping i idretten Barn og idrett Ungdom og idrett

Doping i idretten

Unge gutter og jenter bruker anabole steroider for å få en finere kropp og bli som idealene de ser på TV og i magasinene. Listen over bivirkninger og farer ved bruk av dopingmidler er lang og skremmende. Likevel er dopingbruk i ferd med å bli et samfunnsproblem. De yngste brukerne er barn i 13-års alderen.

Barn og idrett

Barneidrett er idrettsaktivitet for barn til og med det året de fyller 12 år. Idrettens barnerettigheter gjelder for alle barn, uten forskjellsbehandling og uten hensyn til barnet og dets foreldres kjønn, etniske bakgrunn, livssyn, seksuell orientering, vekt/fysiske utvikling og funksjonshemning.

Ungdom og idrett

Idretten står sterkt blant norsk ungdom. Rundt halvparten av alle elever på ungdomsskolen trener i et idrettslag én eller flere ganger i uka, og 38 prosent trener minst tre ganger i uka. Minst halvparten oppfatter at det å være god i idrett bidrar til å øke statusen i vennemiljøet sitt. (Ungdata)

Stiftelsen Antidoping Norge arbeider for en ren idrett og et dopingfritt samfunn gjennom informasjon, forebyggende arbeid og dopingkontroller.

Barnas rettigheter på ett minutt 

Forebygging bør startes med allerede i 13-14 års alderen ved å gi informasjon om skadevirkningene av doping.

En liten film om idrett på barnets premisser. 

Olympiatoppens 9 anbefalinger

Aida (12) spille fotball nesten hver eneste dag. På rommet hennes står det pokaler og på veggene henger det mange medaljer. Drømmen hennes er å spille for landslaget eller Barcelona. Men det er én ting Aida har mer av enn de fleste.
Nemlig det som heter konkurranseinstinkt.

Norges idrettsforbund - om barneidrett

Antidoping Norge mener det er god grunn til å skryte av at så mange norske treningssentre viser et tydelig standpunkt mot doping.

Ung.no er statens informasjonskanal til ungdom. Her er deres informasjon til unge om doping. 

Hva gjør jeg når...

Barnet mitt blir utestengt?

Det første du må gjøre er å ta kontakt med skolen, med lærer, miljøarbeider og/ eller helsesykepleier. Kanskje dere kan finne en løsning på problemet sammen.

 

Barnet mitt blir mobbet?

Det første du må gjøre er å ta kontakt med skolen, med lærer, miljøarbeider og/ eller helsesykepleier. Kanskje dere kan finne en løsning på problemet sammen.

Hjelper ikke dette så finnes det i Skien et mobbeombud. Ombudet kan kontaktes av barn, elever og foresatte. De er tilgjengelig for alle som ønsker hjelp eller veiledning i saker der barn eller elever opplever å ikke ha det trygt og godt i sitt barnehage- eller skolemiljø.

Mobbeombudet kan også kontaktes av lærere, skoleledere og andre som arbeider med barn- og elevmiljø.

Se mer her;

https://www.vtfk.no/meny/tjenester/opplaring-og-folkehelse/elev-og-larling-mobbeombud/mobbeombud/

 

I Skien er kontakten Renate Mentzoni Aaraas
renate.aaraas@vtfk.no
Mobil: 932 00 840

Kontor på fylkeshuset i Skien, tlf. 35 91 70 00

Idrett

Det er hjelp å få! Her forsøker vi å vise vei i hjelpesystemet når alt virker håpløst.

Ressurser

Gå til hjelpesiden vår

Hjelpeinstanser

Billed av Billed av Billed av

14 bidragsytere.

Se alle