Chat med Heidi og Berit om skolevegring og nettbruk

Noen barn og unge gruer seg og nekter å gå på skolen- hvordan skal vi foreldre hjelpe? Og hvor mye er det egentlig greit å la barna sitte forran en skjerm hver dag? Chat anonymt med miljøterapeut Heidi og helesesykepleier Berit 25 mars.

Mellom én og fire prosent av barn og ungdom sliter til enhver tid med å gå på skolen. Skolevegring er et sammensatt bilde. Unge har forskjellige grunner til å velge bort skolen. 

Å ikke få lov til å være med i de digitale sosiale kanalene kan kjennes som et uforståelig og urimelig forbud for noen barn, et forbud mot det å være med venner. 

Neste aktivitet: 25 mars 2021, 20:00

Heidi Holte

Miljøterapeut for Skien kommune, med arbeidssted på Kongerød ungdomsskole. Her har jeg jobbet siden skolestart 2007. 


Brenner for forebyggende arbeid for å skape varme miljøer som inkluderer alle, hvor forskjeller aksepteres. Derfor er det å være MOT-coach en av mine viktigste oppgaver i arbeidshverdagen.


Videreutdanning i flerkulturelt barnevern og ART/RePulse.

Berit Tørre


Jeg er gift, mamma til fire voksne barn og bestemor til to. Har jobbet som helsesykepleier i 13 år, de siste 5 årene på 2 ungdomsskoler i Skien kommune.

Jeg er opptatt av å være ærlig om livet, for alle kan vi trenge støtte og hjelp i perioder. Det å være foreldre kan være utfordrende og det er viktig å kunne stå sammen og dele erfaringer med hverandre.

Jeg har tro på at vi alle kan utgjøre en forskjell når vi møter hverandre med respekt og vennlighet.

Flere aktiviteter